Osoite: Kanavaranta 7 F (huom. sisäänkäynti ei ole esteetön)
Aukioloajat: Avoinna tapahtumien aikana.
Tapahtumat>> Vuokrattavat tilat>> Albatross-gallerian näyttelyt >> Katajanokan tarina>>
Suomi-Venäjä-seuran kulttuuritila Albatross on suomalais-venäläisen yhteistyön ja Venäjän monimuotoisen ja -kansallisen kulttuurin sekä eri kielten monitoimitila 1880-luvun tunnelmallisessa punatiilimakasiinissa Katajanokalla. Ohjelmassa on paljon myös suomalais-ugrilaisuuteen eri tavoin liittyvää tarjontaa.
Kulttuuritila Albatrossin toiminnan ydintä ovat intiimit kulttuuritapahtumat ja kohtaamiset, näyttelyt, venäjään ja suomalais-ugrilaisiin kieliin liittyvä toiminta kulttuurityöpajat. Se toimii Venäjä-aiheisten keskustelujen ja luentojen striimausstudiona. Albatrossissa on myös pieni lahjatavara- ja kirjaputiikki.
Kulttuuritila Albatrossin tapahtumat
Kulttuuritila Albatrossissa järjestetään kulttuuri-, luento-, kieli- ja työpajatoimintaa. Kaikki Albatrossin tapahtumat löydät kotisivujen tapahtumakalenterista >>
Haluatko oman tapahtumasi Albatrossiin?
Haluamme kulttuuritila Albatrossin kautta koota yhteen Suomen kulttuurikentän eri taustaisia Venäjä-toimijoita ja tarjota mahdollisuuksia tuoda esille Venäjän moniäänistä kulttuuria, kieltenopetusta ja Venäjä-yhteistyötä myös uusista, rohkeista ja raikkaista näkökulmista. Vuokraamme kulttuuritila Albatrossin eri tiloja myös muille toimijoille. Tutustu vuokrattaviin tiloihin ja palveluihin tarkemmin>>
Gallerian näyttelytilat
Oma näyttelytoimintamme on toistaiseksi tauolla 1.2.2023 alkaen
Albatrossin galleriassa esittelemme kuvataidetta, grafiikkaa, valokuvataidetta, veistoksia, video- ja käsityötaidetta, jolla on jokin kosketuspinta Venäjään, Venäjän eri kansoihin, suomalais-venäläiseen yhteistyöhön tai venäläisyyteen. Näyttelyihin on vapaa pääsy.

Kuoleman kukistaminen – Jelena Marttilan (1923–2022) elämä ja taide
Suomi─Venäjä-seura on kotonaan Katajanokalla
Katajanokka on Helsingin vanhimpia kaupunginosia. Sen historiaa sävyttää vahvasti myös venäläisyys. Keisarivallan aikaan 1800-luvulla niemelle rakennettiin kasarmeja venäläiselle sotaväelle, läntisen Euroopan suurin ortodoksinen kirkko ja vuosisadan lopulla laaja satama-alue makasiineineen ulkomaankauppaa varten. Nykyään Uspenskin katedraali on yhä kirkkorakennus, mutta Merikasarmissa toimii Suomen ulkoministeriö Venäjän laivaston sijaan ja Kanavarannan punatiiliset varastorakennukset on varattu ravintoloille ja kahviloille. Ja 1.6.2021 alkaen sieltä löytyy myös Suomi-Venäjä-seuran kulttuuritila Albatross. Palvelutarjontaamme on tulossa kävelykierros venäläiselle Katajanokalle.