27. - 30.6.
Lähde kesäiselle matkallemme Viroon Narvaan, virolaisen ja venäläisen kulttuurin risteyspaikkaan. Kesän aikana Narvan tunnelma on parhaimmillaan ja joenrantapromenadi viehättävimmillään. Suurin osa kaupungin asukkaista on venäjänkielisiä.
Narva on Viron itäisin kaupunki ja sijaitsee Venäjän rajalla nopeasti virtaavan Narvajoen varrella. Kaupungin monivuotinen historia on mielenkiintoinen ja täynnä erilaisia vaiheita. Narvajoen linnan perustivat tanskalaiset 1250-luvulla. Tärkeiden kauppareittien varrella sijaitseva Narva sai kaupunkioikeudet vuonna 1345 ja vuonna 1347 se myytiin Saksalaiselle ritarikunnalle. Saksalaisten ajalta periytyy myös Narvan tunnetuin nähtävyys, hyvin säilynyt Hermannin linnoitus.
Venäjä valloitti Narvan ensimmäisen kerran 1558, mutta menetti sen ruotsalaisille 1581. Ruotsin vallan aikana kaupunki vaurastui ja sinne muutti asukkaita Ruotsin lisäksi Suomesta. Kaupunki paloi 1600-luvulla, mutta se rakennettiin uudelleen upeasti barokkityyliin. Tuon ajan rakennushelmet tuhoutuivat toisessa maailmansodassa lähes täysin ja jäljellä on vain muutama rakennus mm. raatihuone, joka toimii nykyään kaupungintalona.
Venäjä valloitti Narvan uudelleen 1704 ja Narva pysyi Venäjän vallassa aina ensimmäiseen maailman sotaan asti. Vuoden 1920 Tarton rauhansopimuksessa Narva liitettiin osaksi itsenäistynyttä Viron tasavaltaa. Vuonna 1940 Neuvostoliitto liitti Viron itseensä. Ja vuonna 1945 Iivananlinna, joka oli aiemmin ollut osa Narvaa, liitettiin osaksi Venäjän neuvostotasavaltaan. Nykyään Narvan kaupunkikuvaa hallitsee neuvostoarkkitehtuuri.
Matkan aikana tutustutaan Narvaan ja lähialueisiin. Matkaohjelma tarkentuu kevään aikana.
Järjestäjät: Seinäjoen seudun, Kokkolan, Vaasan ja Suupohjan osastot sekä Vasa-Korsholm avdelning.
Vastuullinen matkatoimisto: Matka Peura