Suomi-Venäjä-seuran strategia vuosille 2025-2027 on hyväksytty edustajakokouksessa 24.5.2024. Strategian valmisteli seuran hallitus. Valmistelun aikana toteutettiin laaja jäsenkysely sekä hyödynnettiin muita ajankohtaistilaisuuksia. Strategian pohjana on ollut vuosien 2023-25 strategia, jota on päivitetty tähän hetkeen sopivaksi.
Strategia 2025-27
ARVOT
1) Olemme suomalainen puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö.
2) Meitä yhdistää kiinnostus Venäjää ja sen kehitystä kohtaan.
3) Mielestämme monipuolinen Venäjän, sen kielten ja kulttuurien tuntemus on välttämätöntä Suomessa kaikkina aikoina.
4) Meille tärkeitä ovat tavallisten ihmisten ja kansalaisyhteiskunnan kohtaamiset.
5) Arvostamme rauhaa, demokratiaa, suvaitsevaisuutta ja mielipiteenvapautta.
6) Edistämme monikulttuurisuutta ja toimimme rasismia sekä syrjintää vastaan.
MISSIO
1) Olemme aktiivinen suomalainen toimija, joka tarjoaa toimintakanavan yksilöille ja yhteisöille. Teemme yhteistyötä muiden kanssa ja osallistumme yhteiskunnan keskusteluun.
2) Seuraamme Venäjän ja lähiympäristön kehitystä ja olemme valmiina reagoimaan erilaisiin kehityskulkuihin osana suomalaista yhteiskuntaa.
3) Kannustamme suomalaisia tuntemaan Venäjän yhteiskuntaa, historiaa ja kulttuuria. Tuotamme tietoa monikulttuurisuudesta, kuten suomalais-ugrilaisista kansoista. Tavoitamme toiminnallamme eri kohderyhmiä, kuten nuoria.
4) Pidämme yhteyksiä ihmisiin Venäjälle ja tuemme kansalaisyhteiskuntaa. Teemme yhteistyötä Euroopassa ystävyysseurojen ja muiden järjestöjen kanssa.
5) Toimintamme lisää dialogia ja ymmärrystä suomalaisesta demokratiasta, tutustuttaa vähemmistöjen tilanteeseen ja tarjoaa tilaa moniääniselle keskustelulle.
6) Tapahtumissamme suomen-, venäjän ja muunkieliset kohtaavat ja oppivat toisiltaan. Lisäämme ymmärrystä Suomen venäjänkielisten monimuotoisuudesta ja kutsumme heitä aktiivisiksi toimijoiksi seuraan.
VISIO
1) Tuomme kansalaisyhteiskunnan panoksemme Venäjä-osaamisen säilymiseen Suomessa.
2) Olemme ketterä toimija, joka kykenee reagoimaan muutoksiin toimintaympäristössä.
3) Venäjän yhteiskunnan, historian ja eri kansojen kulttuurien tuntemus Suomessa säilyy, myös nuorten keskuudessa. Venäjän ja muiden kielten arvostus yhteiskunnassa lisääntyy.
4) Yhteydet Venäjän kansalaisyhteiskuntaan pysyvät auki. Eurooppalainen yhteistyö Venäjään, kieliin, kulttuuriin ja kansalaisyhteiskuntaan liittyvissä kysymyksissä vahvistuu.
5) Suomalainen keskustelu seuran aihepiireissä monipuolistuu ja keskusteluilmapiiri paranee.
6) Venäjän- ja muunkieliset löytävät järjestössämme matalan kynnyksen kanavan toimia suomalaisessa yhteiskunnassa. Toimintamme aktivoi suomalaisia paikallisesti ja valtakunnallisesti ja meihin liittyy eri taustoista tulevia jäseniä.